Згодом в арсеналі засобів для догляду за шкірою обличчя накопичується безліч засобів, але далеко не всі з них залишаються ефективними після досягнення певного віку. Фахівці розповіли, які креми, сироватки та косметичні продукти краще використовувати після 40 років, а які з них – марні.

Про це пише ТСН.

Процес старіння організму, на думку вчених, настає раніше, ніж передбачено природою. Шкіра обличчя, як один із перших органів, піддається більш швидкому та помітному старінню. Це зумовлено факторами, такими як зневоднення шкіри, вплив ультрафіолетових променів та недостатній догляд. За загальним правилом, вікові зміни стабілізуються в межах 25-40 років, а після 40 відбувається зниження рівня жіночих статевих гормонів та зменшення вмісту гіалуронової кислоти, що потребує особливої ​​уваги при виборі косметичних засобів.

Які косметичні продукти варто віддати перевагу після 40 років, і які не дадуть очікуваного результату

Експерти косметології зазначають, що креми із густою текстурою та на основі олій не є оптимальним вибором для жінок після 40 років. Їхні особливості заважають проникненню в глибокі шари шкіри, створюючи бар'єр на поверхні, що може погіршити процес регенерації та сповільнити відновлення.

Креми, що містять вазелін, рідкі парафіни та мінеральні олії, слід уникати, оскільки ці компоненти, похідні нафти, перешкоджають випаровуванню вологи і не сприяють відновленню шкіри. Бажано вибирати кошти з мінімальним вмістом таких інгредієнтів.

Популярні новини зараз

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

Також рекомендується відмовитися від жорстких засобів для вмивання та використовувати м'якіші методи очищення, такі як гідрофільна олія, призначена для дбайливого видалення макіяжу та забруднень. Згодом, для видалення масляних залишків, на шкіру слід наносити пінки, що очищають.

Косметологи відзначають, що після 40 років масаж обличчя вже не має такого яскраво вираженого ефекту. Ця процедура, звичайно, здатна покращити тонус шкіри, але не може боротися зі зморшками та відновлювати втрачену молодість.

Особлива увага приділяється патчам для області навколо очей. Незважаючи на рекламні обіцянки, вони не здатні повністю омолодити шкіру. Мішки та темні кола під очима, найчастіше, виникають через недостатній сон, і хоча патчі можуть зняти втому і зволожити шкіру, вони надають лише короткостроковий ефект, не вирішуючи основної проблеми.

Читайте також:

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати компот

Вони є у кожній квартирі: названо 7 продуктів, які прискорюють старіння