Існує думка про те, що необхідно промивати курку перед приготуванням, оскільки це нібито допомагає позбутися шкідливих бактерій, які можуть бути присутніми на м'ясі. Тим не менш, санітарні служби стверджують, що така практика марна і навіть може завдати більше шкоди, ніж користі.

Про це повідомляє Health.

Дерін Детвайлер, доктор філософії, автор, консультант і професор харчової політики в Коледжі професійних досліджень Північно-Східного університету, наголошує, що миття курки не тільки необов'язкове, а й може призвести до поширення патогенних мікроорганізмів по всій кухні.

"Миття птиці? Все, що ви робите - це заражаєте патогенами всю кухню, - підкреслює він. "Це не підвищує безпеку продуктів".

Застосування правильних методів приготування курки є найкращим способом запобігти харчовим отруєнням. Незважаючи на те, що немає необхідності мити курку, слід дотримуватися запобіжних заходів. За оцінками Центру з контролю та профілактики захворювань, щорічно близько мільйона американців хворіють через заражене м'ясо птиці, особливо на сальмонелу.

Згідно з даними CDC, приблизно 1 із 25 упаковок курки містить сальмонеллу. У той час як не всі випадки захворювання пов'язані з куркою, сальмонела щорічно спричиняє значну кількість інфекцій, госпіталізацій та смертей у США.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Хоча миття курки може здатися логічним способом запобігти зараженню, ця дія насправді збільшує ризик харчового отруєння. Дослідження показують, що бактерії, які потрапляють у раковину внаслідок миття курки, можуть перехресно заражати інші поверхні, такі як ручки, крани та інші предмети на кухні.

Згідно зі спостереженнями Міністерства сільського господарства США, приготування сирого м'яса птиці та салату з наступним миттям курки призвело до зараження у 60% учасників. 26% їх перехресно заразили салат бактеріями з курки.

Ця практика миття курки, ймовірно, бере свій початок із старих методів приготування, переданих із покоління до покоління. Але в сучасних умовах, де птаха готують і упаковують з урахуванням стандартів безпеки, миття стає зайвим і навіть ризикованим. Натомість слід зосередитися на правильному приготуванні продуктів, особливо при досягненні температури 165 градусів, що забезпечить знищення всіх бактерій.

Читайте також:

Секрети довголіття: 100-річний дієтолог поділився порадами для здоров'я та енергії.

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності.

Перестаньте шкодити собі: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я