Декорування будинку зеленими кімнатними рослинами не завжди є безпечним для здоров'я. Флористи попереджають, що багато кімнатних рослин можуть викликати небажані симптоми. Деякі з найпоширеніших рослин, які часто прикрашають наші будинки, можуть стати джерелом головного болю, запаморочення та інших проблем зі здоров'ям та самопочуттям.

Про це повідомляє ukr.media.

Лілія, з її вишуканим цвітінням, може здатися невинним виглядом, але її аромат може спричинити сильні мігрені. На додаток, у темну пору доби вона споживає кисень і викидає вуглекислий газ, що може призвести до кисневого голодування мозку. Краще не тримати цю рослину в будинку взагалі, особливо в кімнаті, де спите чи проводите багато часу.

Папороть теж не така нешкідлива, як може здатися. Ця рослина, також поглинаючи кисень і позбавляючись вуглекислого газу, може стати джерелом страшних головних болів. До того ж вважається, що цю рослину не можна тримати в будинку - вона нібито приносить нещастя.

Орхідеї, хоч і вважаються вишуканими та красивими, виділяють речовини, що надають збуджуючий вплив на людину. Це може призвести до головного болю, запаморочення і навіть порушення сну, викликаючи депресію та ранкову дратівливість. Ці вишукані квіти відбирають у вас сили.

Герань, з її барвистими суцвіттями, незважаючи на свою красу, може викликати головний біль, нудоту і навіть алергічні реакції, такі як кашель та утруднене дихання.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Важливо пам'ятати, що певні рослини, навіть стоячи на підвіконні, можуть бути алергенами, спричиняючи неприємні симптоми, такі як нежить, періння у горлі та кашель. Бережіть своє здоров'я та уважно вибирайте рослини для прикраси вашого будинку.

Читайте також:

Ви проклинатимете все на світі: які рослини на городі в жодному разі не можна удобрювати золою

Цвілі не буде ні в кімнатах, ні у ванній: які кімнатні рослини потрібно поставити у квартирі

Про щурів на городі або в сараї ви забудете назавжди: названі рослини, які потрібно посадити на ділянці