Відвідування або запрошення гостей – це радісне та приємне проведення часу. Однак, як і все, це має свій кінець. Тому в період свят багато хто запитує: як чемно попросити гостей завершити візит?

Сайт ProГроші пропонує кілька порад, які допоможуть вам попросити гостей залишити ваш будинок, не образивши їхні почуття.

Прийняття гостей приносить задоволення багатьом, тому що це чудова можливість провести час весело: грати в ігри, спілкуватися, влаштовувати танці, дивитися фільми тощо.

Однак можливо, що ви втомилися і хочете насолодитися усамітненням із сім'єю. У такому разі настає час ввічливо попросити гостей відійти.

Ви можете прямо сказати про це, але це може бути образливо, особливо якщо гості самі не вважають, що настав час йти. Тому краще скористатися ввічливішими і тактовнішими словами.

Почніть розмову з компліменту. Підкресліть, що ви дуже раді їхній присутності та проведенню часу разом. Таким чином гості почуватимуться комфортно. Наприклад: "Дякую, що прийшли. Ми були дуже весело провести вечір у вашій компанії."

Популярні новини зараз

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Потім натякніть, що настав час йти. Вкажіть на втому чи наявність інших планів. Наприклад:

"Я відчуваю втому, думаю, настав час відпочити."

"Мені потрібно приготувати вечерю для дітей, чи не могли б ви покинути нас раніше?"

"Завтра ранній робочий день, так що настав час завершувати вечір."

Також ви можете почати підніматися, розпочинати прибирання та виконувати інші стандартні речі для завершення вечірки. Таким чином, гості відчують, що настав час догляду. Наприклад:

"Я збираю посуд. Можете допомогти?"

"Мені потрібно прибрати, щоб завтра було простіше. Чи можете допомогти збиратися?"

"Я прибираю стіл. Чи не могли б ви допомогти мені?"

Часто гості почуваються ніяково, якщо їх просити йти, бо їм здається, що їх виганяють. Тому запропонуйте свою допомогу, щоб вони відчули себе корисними. Наприклад:

"Можете допомогти мені донести сумки до машини?"

"Якщо у вас є час, купіть молоко в магазині?"

"Не могли б ви подбати про дітей, поки я готую?"

Не соромтеся бути відвертим. Якщо у вас є плани на ранок та вже пізно, повідомте гостям про це. Попросіть їх піти, висловлюючи подяку за візит та приємно проведений час. Таким чином, ви поясните, що у вас є зобов'язання, і зробите це чемно. Наприклад, ви можете сказати: "Було чудово бачити вас. У мене завтра раннє піднесення, тому я готуюся до сну. Дякуємо за добре проведений час разом."

Додаткові поради:

Заздалегідь встановіть графік подій та повідомте гостям про завершення вечірки (запрошення або заздалегідь написане повідомлення).

Говоріть про зустріч у минулому часі, висловлюючи подяку і визнаючи добре проведений вечір.

Почніть збирати речі гостей.

Активно обговорюйте свої плани на наступний день, щоб підкреслити їхню насиченість і необхідність відправитися спати.

Якщо вам незручно використовувати подібні натяки, просто запитайте гостей безпосередньо про їхні плани на догляд. Це допоможе вам краще орієнтуватися та уникнути незручних ситуацій.

Читайте також: